
Câtă valoare este în integrarea sistemului CRM cu LinkedIn?
[…] LinkedIn este utilizat pentru recrutare, pentru găsirea unei slujbe și pentru vânzări
[…]
După cum poți lesne vedea în contul meu de LinkedIn am activat în vânzări peste 20 de ani, pe diverse trepte de management, iar în 2016 am ajuns într-un blocaj. Îmi găseam greu job, chiar am devenit greu angajabil datorită faptului că eram supra calificat și pentru că am depășit vârstă acceptată în industria vânzărilor pe teren.
Am aplicat pe cunoscutele site-uri de socializare, am sunat prietenii și cunoștințele pentru a-mi comunica disponibilitatea și … nimic concretizat. Într-o zi mi-am dat seama că eram într-o fundătură și că trebuie să aplic o strategie diferită daca vreau cu adevărat să obțin un rezultat pozitiv. Și atunci mi-am revizuit profilul de LinkedIn, după ce am parcurs câteva cursuri despre utilizarea LinkedIn.
Apoi am făcut o postare care a avut multa susținere și implicit vizibilitate, în care mi-am arătat dorința de a găsi un job în zona de marketing și vânzări și… da, am primit un telefon de la un Fond de Investiții din Austria, care mi-a oferit job-ul de vis!
Pe LinkedIn sunt șanse reale că un specialist sau un absolvent să își găsească job pentru că în ziua de azi e important ce cunoști dar și pe cine cunoști.
Rețeaua îți dă posibilitatea să te conectezi cu persoane relevante din compania pe care o vizezi. De asemenea ai posibilitatea a 30.000 de conexiuni, ceea ce înseamnă o rețea uriașa ce poate veni în sprijinul tău. E important să fii vizibil dar să și acționezi, să fii proactiv. Marea majoritate a celor de aici care nu au succes, fac greșeala de a considera Linkedin un loc unde să își afișeze experiența profesională și să aștepte! Greșelile pe care le văd cel mai frecvent pe LinkedIn sunt profilul necomplet, contul neprofesionist, lipsa unei strategii și lipsa de consecvență.
Prezența în mediul online e esențială. Eu am experimentat de curând o situație relevantă într-o întrevedere cu un manager de departament de la o companie de top în asigurări mi-a spus că nu îi trebuiesc referințe pentru serviciile pe care le pot furniza pentru că mediul online îl ajuta să afle ceea ce îi este necesar. Eu, caut pe LinkedIn persoanele cu care mă întâlnesc pentru întrevederi de business și oportunități.
Observ din ce în ce mai multe companii care recrutează în zona de social media cu preponderență LinkedIn și aud din ce în ce mai mulți CEO că se orientează către LinkedIn. Totuși, în Romania mai e de muncit în aceasta zona. Încă se mai folosesc metodele tradiționale de recrutare cu recomandări, site-uri specializate, etc., cu toate că online se pot găsi aceeași oameni doar trebuie să comunici adecvat și să-i găsești în mediul în care se strâng.
[…] LinkedIn este utilizat pentru recrutare, pentru găsirea unei slujbe și pentru vânzări
[…]
[…] Legat strict de profilul tău LinkedIn, din experiența mea de cosmetizare a unor profile profesionale – un minim necesar ar fi reprezentat de:
Fotografie profesională de profil (a se citi nu de vacanță, ci dacă se poate făcută de un profesionist);
Minim trei etichete profesionale cu care dorești să fii cunoscut în piață – ca și Header;
Povestea ta spusă pe scurt în secțiunea Summary, cine ești ca profesionist
[…]
Și cum poate fi transformat momentul concedierii într-o oportunitate
Piața forței de muncă din Romania in 2019
În martie 2020 era greu de anticipat că modelul „work from home” s-ar putea permanentiza, liderii l-au tratat ca pe o opțiune pe termen scurt, în perioada de criză. Mulți nu mai conduseseră echipe la distanță și a fost necesar un proces de instruire. Alții nu mai lucraseră niciodată de acasă și au făcut eforturi […]
De ce consider consilierea și orientarea în cariera folositoare la orice vârstă
Zilnic văd pe Linkedin comentarii mai mult sau mai puțin măgulitoare despre cum se fac angajările în IT pe la noi și despre cei ce lucrează ca recruiter. Acum nu spun că toate-s adevărate sau toate-s false, adevărul e undeva la mijloc, că de obicei evit să generalizez. Și știți că nu m-am ferit niciodată […]
Au dublat, au triplat productivitatea. Și, la ce le-a folosit?
Și ce ar trebui să facă o afacere pentru a păstra echilibrul între profitabilitate și sustenabilitate
Interviu cu antreprenorul român care a speriat Starbucks
Ca să trec mai ușor peste pierdere, am privit acești bani ca pe o taxă de școlarizare.
O infrastructură a performanței în leadership (Caz de studiu)