Standard
Marketing
Mihai Mihalcea Mihai Mihalcea

Cum să-ți găsești job pe LinkedIn

După cum poți lesne vedea în contul meu de LinkedIn am activat în vânzări peste 20 de ani, pe diverse trepte de management, iar în 2016 am ajuns într-un blocaj. Îmi găseam greu job, chiar am devenit greu angajabil datorită faptului că eram supra calificat și pentru că am depășit vârstă acceptată în industria vânzărilor pe teren.

Am aplicat pe cunoscutele site-uri de socializare, am sunat prietenii și cunoștințele pentru a-mi comunica disponibilitatea și … nimic concretizat. Într-o zi mi-am dat seama că eram într-o fundătură și că trebuie să aplic o strategie diferită daca vreau cu adevărat să obțin un rezultat pozitiv. Și atunci mi-am revizuit profilul de LinkedIn, după ce am parcurs câteva cursuri despre utilizarea LinkedIn.

Apoi am făcut o postare care a avut multa susținere și implicit vizibilitate, în care mi-am arătat dorința de a găsi un job în zona de marketing și vânzări și… da, am primit un telefon de la un Fond de Investiții din Austria, care mi-a oferit job-ul de vis!

Pe LinkedIn sunt șanse reale că un specialist sau un absolvent să își găsească job pentru că în ziua de azi e important ce cunoști dar și pe cine cunoști.

Rețeaua îți dă posibilitatea să te conectezi cu persoane relevante din compania pe care o vizezi. De asemenea ai posibilitatea a 30.000 de conexiuni, ceea ce înseamnă o rețea uriașa ce poate veni în sprijinul tău. E important să fii vizibil dar să și acționezi, să fii proactiv. Marea majoritate a celor de aici care nu au succes, fac greșeala de a considera Linkedin un loc unde să își afișeze experiența profesională și să aștepte! Greșelile pe care le văd cel mai frecvent pe LinkedIn sunt profilul necomplet, contul neprofesionist, lipsa unei strategii și lipsa de consecvență.

Prezența în mediul online e esențială. Eu am experimentat de curând o situație relevantă într-o întrevedere cu un manager de departament de la o companie de top în asigurări mi-a spus că nu îi trebuiesc referințe pentru serviciile pe care le pot furniza pentru că mediul online îl ajuta să afle ceea ce îi este necesar. Eu, caut pe LinkedIn persoanele cu care mă întâlnesc pentru întrevederi de business și oportunități.

Observ din ce în ce mai multe companii care recrutează în zona de social media cu preponderență LinkedIn și aud din ce în ce mai mulți CEO că se orientează către LinkedIn. Totuși, în Romania mai e de muncit în aceasta zona. Încă se mai folosesc metodele tradiționale de recrutare cu recomandări, site-uri specializate, etc., cu toate că online se pot găsi aceeași oameni doar trebuie să comunici adecvat și să-i găsești în mediul în care se strâng.

ARTICOLE CONECTATE

Marian HanganuMarian Hanganu

Câtă valoare este în integrarea sistemului CRM cu LinkedIn?

[…] LinkedIn este utilizat pentru recrutare, pentru găsirea unei slujbe și pentru vânzări […]

Amalia SterescuAmalia Sterescu

Cât de importantă este imaginea ta digitală atunci când îți cauți un job?

[…] Legat strict de profilul tău LinkedIn, din experiența mea de cosmetizare a unor profile profesionale – un minim necesar ar fi reprezentat de: Fotografie profesională de profil (a se citi nu de vacanță, ci dacă se poate făcută de un profesionist); Minim trei etichete profesionale cu care dorești să fii cunoscut în piață – ca și Header; Povestea ta spusă pe scurt în secțiunea Summary, cine ești ca profesionist […]

Articole asemănătoare

Oana RaduOana Radu

Ești „pe făraș”? Strategii pentru momentul când pierderea jobului e iminentă

Și cum poate fi transformat momentul concedierii într-o oportunitate

Alexandru GoțoiAlexandru Goțoi

Mai este valabilă expresia „du-te, sunt alții care așteaptă la ușă”?

Piața forței de muncă din Romania in 2019

Amalia SterescuAmalia Sterescu

Modelul hibrid de lucru – provocare sau oportunitate?

În martie 2020 era greu de anticipat că modelul „work from home” s-ar putea permanentiza, liderii l-au tratat ca pe o opțiune pe termen scurt, în perioada de criză. Mulți nu mai conduseseră echipe la distanță și a fost necesar un proces de instruire. Alții nu mai lucraseră niciodată de acasă și au făcut eforturi […]

Beatrice BarbuBeatrice Barbu

Ce te faci dacă după 10 ani de muncă încă nu ți-ai găsit vocația

De ce consider consilierea și orientarea în cariera folositoare la orice vârstă

Sebastian DracopolSebastian Dracopol

Să lucrezi ca recruiter IT nu este așa de ușor cum se crede

Zilnic văd pe Linkedin comentarii mai mult sau mai puțin măgulitoare despre cum se fac angajările în IT pe la noi și despre cei ce lucrează ca recruiter. Acum nu spun că toate-s adevărate sau toate-s false, adevărul e undeva la mijloc, că de obicei evit să generalizez. Și știți că nu m-am ferit niciodată […]

Articole populare

George ButunoiuGeorge Butunoiu

Ia să-i aducem pe cei din Germania trei luni în România și să-i trimitem pe români acolo, să vedem care-s mai productivi!

Au dublat, au triplat productivitatea. Și, la ce le-a folosit?

Mirela OpreaMirela Oprea

Cât de gravă este criza forței de muncă și cum se poate rezolva

Și ce ar trebui să facă o afacere pentru a păstra echilibrul între profitabilitate și sustenabilitate

Radu SavopolRadu Savopol

Vom dubla salariile, când vom vinde dublu iar statul va taxa mai decent

Interviu cu antreprenorul român care a speriat Starbucks

Marius AdrianMarius Adrian

Primul meu faliment sau cum am pierdut 50.000 euro

Ca să trec mai ușor peste pierdere, am privit acești bani ca pe o taxă de școlarizare.

Mihai StănescuMihai Stănescu

Cum a ajuns un manager să-i ia locul șefului care se pregătea să-l dea afară

O infrastructură a performanței în leadership (Caz de studiu)