Cariere
George Butunoiu George Butunoiu

Ați angaja un CEO care își pune adresa angajatorului în CV?

Într-o bună dimineață, pe la 12:15 – 12:30h, un Înalt Demnitar de la Bruxelles o cheamă pe secretara nr. 11, secretara sa preferată (foto): Amélie, ma chérie, șefu nous a demandé să facem un model de CV care să fie desormais modelul unic de CV în UE. Mais, mon très, très cher et très, très Haut Dignitaire, qu’est ce que c’est un CV? Ei, mă très, très chère Amélie, nici eu nu știam, dar am inițiat o misiune interministérielle de informare și m-am lămurit. C’est un fel de ce ai făcut în ta vie. Oh, mon très, très cher et très, très Haut Dignitaire, mais je nu știu faire așa ceva… Nu-i nimic, ia-l și pe șofer să te ajute, o să va descurcați, je suis sûr! Și, uite, ia și un milion de Euro, pote aveți nevoie să va documentați, să luați ceva consultanță. Dar în șase luni să fie gata! J’ai toute la confiance en vous, vous la savez (clin d’oeil)… Oui, mon très, très cher et très, très Haut Dignitaire, et un grand merci pout cette confiance!

Și s-au pus pe treaba Amélie et le chauffeur, au muncit pe rupte, dar a meritat: rezultatul a fost Le CV Européen Europass, atât de drag și candidaților din România. Dar dacă acesta nu ar fi fost conceput de mințile luminate de la Bruxelles, el ar fi fost inventat de niște firme de recrutare, cu siguranță, pentru că e un “instrument minune” pentru ele! Într-adevăr, rar au la îndemână un instrument mai eficient în evaluarea timpurie a candidaților, să vezi dintr-o privire, într-o clipită, cine și cum gândește gândește.

Să zicem că recrutați un director general și primiți un „CV european” în care citiți așa în căsuța cu „postul ocupat, numele și adresa angajatorului”: Director tehnic, SC Intergalactic România SRL, Str. Gen. Aviator Gala Galaction nr. 24, Bl. A2, Sc. C, Et. 3, Ap. 18, Sectorul 2 București, România. Cum reacționați în acest caz?

Eu, de pildă, dau instinctiv să arunc CV-ul. Dar mă opresc o clipă, verific mai întâi să văd dacă am destui candidați. Dacă da, atunci îl arunc liniștit. Dacă nu, îl pun în lista cu rezerve, cu inima îndoită, dar undeva la coadă.

Dacă ajung să mă întâlnesc cu candidatul din Str. Gen. Aviator Gala Galaction nr. 24, Bl. A2, Sc. C, Et. 3, Ap. 18, Sectorul 2 București, România, totuși, îl mai întreb din când în când de ce a pus toate acelea adrese în CV, la fiecare job în parte. Știu bine răspunsul, dar o fac așa, din sadism…

Că să reformulez și să sintetizez: așadar, cum ați reacționa când trebuie să recrutați un CEO la o firma serioasă și importantă, și primiți un astfel de CV, în care experiență candidatului este foarte apropiată de ceea ce căutați?

Sondajul aici.

Articole asemănătoare

Oana RaduOana Radu

Ești „pe făraș”? Strategii pentru momentul când pierderea jobului e iminentă

Și cum poate fi transformat momentul concedierii într-o oportunitate

George ButunoiuGeorge Butunoiu

George Butunoiu ne-a respins la interviu pe Mark Zuckerberg, pe Steve Jobs, pe Țiriac și pe mine…

La fiecare articol pe care îl scriu îi îndemn pe oameni să se îmbrace frumos și cu haine curate când merg la un interviu, să se spele pe cap și să-și curate unghiile, să își taie părul din nas, să își facă CV-ul cu grijă, să se pregătească bine dinainte, să învețe bine la școală […]

George ButunoiuGeorge Butunoiu

Ia să-i aducem pe cei din Germania trei luni în România și să-i trimitem pe români acolo, să vedem care-s mai productivi!

Au dublat, au triplat productivitatea. Și, la ce le-a folosit?

George ButunoiuGeorge Butunoiu

În ce domenii câștigă șefii cel mai bine: bănci, energie, avocatură

Managerii de top din România deja au șansa să câștige cât colegii lor din Vestul mai sărac

Mihai StănescuMihai Stănescu

În spatele ușilor închise: Procesul de inducție pentru executivi

Un om primi o scrisoare trimisă din îndepărtatul Bagdad și-l ruga pe Hogea să i-o citească. – Nu o pot citi, spuse Nastratin, pentru ca nu este scrisă în limba noastră. Omul se supără: – Nu îți este rușine, Hogea, degeaba mai porți fesul dacă nu știi să citești nici măcar o scrisoare. Fu rândul […]

Articole populare

Alexandru GoțoiAlexandru Goțoi

Mai este valabilă expresia „du-te, sunt alții care așteaptă la ușă”?

Piața forței de muncă din Romania in 2019

Mirela OpreaMirela Oprea

Cât de gravă este criza forței de muncă și cum se poate rezolva

Și ce ar trebui să facă o afacere pentru a păstra echilibrul între profitabilitate și sustenabilitate

Radu SavopolRadu Savopol

Vom dubla salariile, când vom vinde dublu iar statul va taxa mai decent

Interviu cu antreprenorul român care a speriat Starbucks

Marius AdrianMarius Adrian

Primul meu faliment sau cum am pierdut 50.000 euro

Ca să trec mai ușor peste pierdere, am privit acești bani ca pe o taxă de școlarizare.

Mihai StănescuMihai Stănescu

Cum a ajuns un manager să-i ia locul șefului care se pregătea să-l dea afară

O infrastructură a performanței în leadership (Caz de studiu)