Tehnologie
Marian Hanganu Marian Hanganu

Ce-ai zice dacă ți-aș spune că ai fost infectat cu o boală care omoară peste 90% dintre pământeni?

„Cu toții suntem datori cu o moarte” obișnuim să spunem în România. Alte popoare au diferite formulări dar ideea e aceeași: moartea este o parte a vieții, este destinul nostru și trebuie să ne obișnuim cu aceasta.

Dr. David Sinclair, un cercetător australian stabilit în SUA nu este de acord. Conform lui Sinclair oamenii de știință au descoperit mecanismele îmbătrânirii. Sunt nouă procese care cauzează îmbătrânirea. Tratează unul dintre ele și îmbătrânirea încetinește, durata și calitatea vieții cresc. Tratează-le pe toate și îmbătrânirea se oprește.

Testele efectuate pe micro-organisme și pe șoareci au dovedit că procesul de îmbătrânire poate fi accelerat, încetinit și, în anumite experimente, chiar inversat. Au apărut medicamente noi care încetinesc procesul de îmbătrânire la oameni. Unele sunt disponibile deja, altele sunt în teste.
Pentru prima dată în istorie, limita maximă a vieții ar putea fi împinsă la 120 de ani, după care ar putea depăși această limită. Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte poate deveni mai mult decât o temă a poveștilor populare.

Uimitoarea viață a dlui. Benjamin Button, celebrul film în care Brad Pitt joacă rolul unui copil născut bătrân, care continuă să întinerească până când își sfârșește viața ca un nou născut va fi văzut peste nu mulți ani ca un film profetic.

Tot ceea ce știm despre societate, toate scenariile noaste despre viitor se vor schimba complet. Cum vom asigura promisiunea vieții lungi pentru toți, nu doar pentru privilegiați? Cum vom trăi atunci când moartea va surveni doar din cauza unor accidente și nu din cauze naturale? Ce se va întâmpla cu natalitatea, cu demografia, cum vom asigura echilibrul societății și al planetei? Care va fi atitudinea față de căsătorie, față de riscuri, față de copii, care va fi atitudinea față de naționalism? Va mai face cineva muncile periculoase, va mai dori cineva să slujească în armată sau poliție?

Dr. David Sinclair nu este un vânător de senzațional ci un savant recunoscut în domeniul geriatriei. Cariera sa de cercetător a trecut pe la Massachusetts Institute of Technology, iar în prezent lucrează pentru Universitatea Harvard. Dr. Sinclair și-a publicat descoperirile în prestigioasa revistă Nature și acestea au fost deja validate de comunitatea științifică internaționale. În cartea Lifespan: Why We Age―and Why We Don’t Have To, Dr. Sinclair explică teoriile revoluționare care ar trebui să schimbe concepția noastră despre inevitabilitatea morții și a îmbătrânirii. Este o lectură fascinantă, iar autorul acestui articol nu are altă dorință decât să vă incite să o citiți.

Articole asemănătoare

Marian HanganuMarian Hanganu

Câtă valoare este în integrarea sistemului CRM cu LinkedIn?

LinkedIn este adesea prezentat ca fiind Facebook-ul lumii profesionale, dar este mai mult decât atât. LinkedIn este rețeaua socială care constituie un adevărat monopol pentru lumea de afaceri, pentru că nu are niciun concurent global, doar câteva replici locale fără pretenția de a concura în afara țării de origine. LinkedIn este utilizat pentru recrutare, pentru […]

Marian HanganuMarian Hanganu

În câțiva ani va fi de ajuns să tai legătura informatică a unei țări cu restul lumii pentru a o răpune

Despre stocarea datelor și independență

Marian HanganuMarian Hanganu

Tipul pe care l-aș fi concediat în fiecare după amiază, ca să-l reangajez a doua zi

„Nu înțeleg cum puteți fi atât de rupți de realitate încât să...”; „Eu cred că voi n-ați mai văzut un client din industria X decât în poze...”; „Există idei proaste, idei catastrofale și ideea asta...”

Marian HanganuMarian Hanganu

Rezistă tentației de a-ți exercita puterea asupra clientului!

Win-win e mai mult decât un slogan Dl. G era cel mai bun vânzător al companiei producătoare de software tip enterprise. Acum doi ani a luat un bonus consistent pentru că a adus un client de prestigiu, înfrângând competitori puternici într-o competiție în care ambițiile au ieșit la suprafață. ”Am triumfat, explică el și astăzi, […]

Marian HanganuMarian Hanganu

Ai încredere în străinul din fața ta dar în cel pe care nu-l vezi n-ai? Sigur nu greșești undeva?

„Vorbind cu străinii” de Malcolm Gladwell și de ce trebuie să o citiți

Articole populare

George ButunoiuGeorge Butunoiu

Ia să-i aducem pe cei din Germania trei luni în România și să-i trimitem pe români acolo, să vedem care-s mai productivi!

Au dublat, au triplat productivitatea. Și, la ce le-a folosit?

Alexandru GoțoiAlexandru Goțoi

Mai este valabilă expresia „du-te, sunt alții care așteaptă la ușă”?

Piața forței de muncă din Romania in 2019

Mirela OpreaMirela Oprea

Cât de gravă este criza forței de muncă și cum se poate rezolva

Și ce ar trebui să facă o afacere pentru a păstra echilibrul între profitabilitate și sustenabilitate

Radu SavopolRadu Savopol

Vom dubla salariile, când vom vinde dublu iar statul va taxa mai decent

Interviu cu antreprenorul român care a speriat Starbucks

Marius AdrianMarius Adrian

Primul meu faliment sau cum am pierdut 50.000 euro

Ca să trec mai ușor peste pierdere, am privit acești bani ca pe o taxă de școlarizare.